top of page
Søg
  • Forfatters billedeJanniche Vistesen

Skal du INVESTERE i dit parforhold eller spare dine penge?

Opdateret: 14. maj 2020

Denne Blog skrives på baggrund af en dialog jeg har haft med en god kammerat.


Nogle få dage efter, at jeg havde bestået min parterapeut eksamen ringede jeg begejstret min kammerat op. vi havde ikke talt sammen længe og jeg spurgte som altid høfligt og interesseret ind til hans liv.


Han var træt af sin nuværende jobsituation og overvejede en ny start - at holde foredrag med overskriften ”hvorfor Terapi ikke virker” .. en interessant og samtidig en smule provokerende udmelding tænkte jeg (jeg troede samtalen mest skulle handle om mig og min nye fremtid som terapeut) Jeg pakkede mit EGO væk og spurgte ind til hans tanker og det budskab han gerne ville ud med.


Egentlig skulle ”overskriften” nok mere passende have været ” hvorfor terapi kun virker for nogen", men den ordlyd mente han ikke ville sælge”… Og det kan han nok have ret i.

Personligt har jeg brugt terapien meget i mit eget liv med gode resultater. Men jeg har også prøvet at være i et parforhold, hvor jeg ikke troede på, at parterapi ville være løsningen for os, og frasagde det.

Om terapi virker eller er ”spild af penge” handler i min verden især om disse 2 faktorer: –


- din egen indstilling til terapien

- Kemien med din terapeut

Efter snakken med min kammerat og forskellige overvejelser, har jeg valgt at formulere nogle af de spørgsmål, I kan stille jer selv og hinanden, inden I booker tid hos en parterapeut:

-Er i begge enige om at gå i terapi eller er det kun den ene part der rigtig ønsker det?


-Hvad forventer i hver især at få ud af terapien?


-Ønsker i et ”hurtigt fix” eller en længerevarende forandring?


-Vil i sætte den nødvendige tid af til at arbejde med jer selv og hinanden udenfor terapirummet?


-Har i før været i parterapi- enten i jeres nuværende parforhold eller i andre forhold? – hvis ja, hvad var godt og hvad var mindre godt, lærte i noget af det?

Jeg vil opfordre alle der overvejer parterapi, at tale disse spørgsmål igennem med deres partner. Der er selvfølgelig nogen par der står i den situation, hvor de ikke kan overskue, at sætte sig ned og tale sammen om dybere afklarende spørgsmål, men netop har brug for en parterapeut, der tager kan hjælpe dem igennem spørgsmålene.


Jeg tilbyder altid nye klienter en indledende session, hvor jeg får et indblik i dit og jeres behov.

Såfremt at der er kemi og commitment, aftaler vi herefter er videreforløb.


Min indledende session varer 45 min. og koster 300 kr.

I denne tid hvor mange har det svært og især frygter for deres økonomi vil efterfølgende sessioner koste 500 kr.

Tilbuddet gælder hele sommeren frem til 01.08.2020.229 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page